JENNY JACOBSSON
0%
ENGLISH

KONSTEN FINNS INOM DIG

Förvandla ditt förgångna, din nutid eller dina vildaste drömmar till ett unikt konstverk

Porträttfotografering av JENNY JACOBSSON

SCROLLA NERÅT

Ett enstaka fotografi kan verkligen berätta en hel historia. Det har makten att förtrolla oss; att få oss att stanna upp och reflektera. Det bjuder in oss till en värld av känslor och förundran och låter oss återuppleva en berättelse av det förgångna eller en dröm av vad som komma skall. Det ger oss möjligheten att uppleva den vackra historien av den som porträtteras.

Skulle du inte säga att ett porträtt borde vara precis just så? Det gör synnerligen jag. Därför erbjuder jag en porträtteringstjänst långt bortom ett vanligt headshot. Min målsättning är att göra dig och din historia till ett unikt verk av berättande konst. Varför hänga någon annans berättelse på din vägg som ett konstverk när du kan hänga din egen!

 • ORD FRÅN DE PORTRÄTTERADE

  "Det här är det absolut vackraste jag någonsin varit en del av.”

  Amanda

  ”Den bild som Jenny skapade för oss var precis det vi hade önskat oss, men så mycket bättre än vad vi någonsin hade kunnat drömma om! Om du vill ha en bild utöver det vanliga, där du, förutom att få vara delaktig i alla steg, även får en upplevelse att minnas för livet snarare än en enskild händelse, så är Jenny rätt fotograf. Det finns ingen tvekan om att den magiska bild Jenny skapat för vår familj kommer att vara platsen att samlas kring och förundras över under många många många år framöver – både för vår familj och utomstående som ser den! Det är en tavla med det vackraste motiv vi kan tänka oss.”

  Charlotte & Niklas

  ”Det var en fantastisk upplevelse för mig. Jag hade redan tidigare sett bevis på Jennys förmåga som fotograf, men under processens gång upptäckte jag också hur imponerade empatisk och lyhörd Jenny är. Vi hade djupa personliga konversationer och tillsammans fick vi bildkonceptet att växa fram. Allt i processen var ett nöje, men just de här konversationerna är för mig lika bestående minnen som bilden själv och min favoritdel av hela processen.”

  Anders

  "Normalt sett känner jag mig stel och obekväm framför kameran. Och jag ville verkligen inte ha en bild som ser ut som en av de där "modell-för-en-dag" med studioposer, som gör mig jättebesvärad. Med Jenny inträffade inget av detta! Stämningen var 100% avslappnad och hon fick mig att koppla av framför kameran, vilket inte är en lätt uppgift i mitt fall. Ibland glömde jag t.o.m. helt bort kameran eftersom det var så roligt att leva sig in i det lilla skådespelet som bilden utgjorde. Om man vill ha en unik bild och minnen för livet, så finns det ingen mer lyhörd och dedikerad fotograf än Jenny."

  Kristin

  ”Hösten är verkligen min favoritårstid och jag försöker ta med värmen och mysigheten var än jag går. Att vara i naturen, gå barfota och vara ett med årstiden är någonting jag älskar och djupt värderar - att ha det förevigat på ett så vackert sätt betyder mycket för mig.

  Jag är helt förälskad. Mina dreads är så vackra, naturen otrolig och klänningen som jag har haft i min ägo i så många år är äntligen avbildad för evigt, på det mest fantastiska sätt. Det betyder mycket för mig. Jag hoppas på att få stå modell för, och besöka fler världar, med Jenny igen någon dag! Hon är en underbar fotograf, konstnär och person.”

  Rania

  "Jenny har förmågan att kombinera ihop en bild som inte liknar något annat man sett. Hon har en oerhörd talang både för att känna av en stämning och visualisera den, fotografera med en energi och glädje som verkligen smittar av sig och utföra det digitala hantverket med en enorm perfektion. Hon lämnar inget åt slumpen och skapar ett foto som är tidlöst och som för många blir ett minne för livet."

  Maria & Marcus

  ”Vi hade fotograferat oss förut, i studiomiljö, och kände att även om den fotografen var professionell så fick vi aldrig känslan att ”vi” var i fokus. Snarare var vi gäster i en – för oss – okänd miljö. Det gjorde det inte lätt att slappna av och vara naturliga – speciellt för vår son. Vi fick bilder som var fina men inget som innerligt visade upp oss och vår historia. Att fotograferas av Jenny var allt annat än en sådan opersonlig upplevelse – istället har vi varit på en gemensam resa, där målet har varit att skapa ett sant porträtt av oss som familj. Istället för en enskild händelse som varade i någon timme har detta snarare varit en upplevelse som sträckts sig över veckor. Det gjorde att hela familjen engagerade sig och kände sig bekväma. Utifrån sina observationer av oss som individer, lyfte Jenny så enkelt fram vad vår historia förmedlade och det fanns aldrig en tvekan om att det var rätt."

  Charlotte & Niklas

  "Om man ska bli porträtterad en gång i livet så måste det ju vara av Jenny.”

  Ellinor

  DIN BERÄTTELSE

  Din berättelse förtjänar att vara ett konstverk. Porträttera den unika skönheten i det som gör dig till dig; återupplev ditt förgångna, fånga din nutid, eller upplev dina drömmar.

  BILDEN

  Ett porträtt från mig är konceptuellt, starkt i sin idé, baserat på och berättar din unika historia. Jag kommer placera din berättelse i en miljö där den hör hemma och blomstrar. Bakom varje konstverk ligger noggrann planering och ett avancerat digitalt hantverk för att skapa fantasifulla och extra effektfulla verk.  Läs mer

  ...så talar ett enstaka porträtt av en persons unika berättelse högre än ett dussin snapshots. För att vara ärlig, jag var så trött på att titta på en konstant ström av historielösa bilder online och på sociala media, påvisandes inget annat än hur du tror att du ska se ut eller behöver vara...

  ...tills dagen när jag upptäckte en ny värld av fotografi. Det förändrade faktiskt mitt liv (läs MIN BERÄTTELSE) och är nu min största passion. Där ett porträtt visar vad ditt hjärta önskar eller anekdoter från ditt liv. Där en känsla eller karaktärsdrag som verkligen uttrycker din personlighet illustreras. När betraktaren bara pausar, känner och reflekterar. Som inte visar vem du tror att du borde vara, utan istället porträtterar skönheten i det du handlar om. Som visar ditt riktiga jag; ditt förgångna, din nutid och dina drömmar.


  Min karaktäristiska stil är berättande, drömsk, emotionell och fängslande. Jag är känd för min filmiska och fantasifulla känsla, där scener kan ha en ton av realistisk surrealism och där jag gör det omöjliga möjligt. Om det är din kopp te så kommer vi att göra magi tillsammans.


  Att skapa dessa fantasifulla konceptuella porträtt kräver noggrann planering, en väl utförd fotografering och ett avancerat digitalt hantverk i Photoshop. Vi fångar din bild så perfekt som möjligt i kameran och sedan, efter fotograferingen, slutförs historieberättandet framför datorn. Jag kommer använda min expertis i att sy ihop olika bilder för att skapa de realistiskt surrealistiska effekterna. Med noggrann och väl genomtänkt redigering jobbar jag med färg, ton och ljus för att förstärka den å så viktiga känslan och atmosfären i bilden. Jag gör också omsorgsfull retuschering baserad på behov och dina önskemål.


  Kanske vill du fånga din historia innan den är bortglömd, eller återbesöka och återuppleva en tid som en gång var? Kanske vill du fånga ett ögonblick i den tid som är just nu och som aldrig kommer tillbaka? Eller kanske uppleva någonting som bara har varit en del av dina drömmar, att porträttera en fantasi eller en plats som du bara kan besöka genom att färdas dit tillsammans med mig… Din berättelse kan härstamma från något storslaget eller så kan det vara i de minsta av saker som den största skönheten ligger. Och om det inte bara handlar om dig, varför inte se till att någon du håller kär blir porträtterad?


  Stäng

  ETT KONSTVERK | PRODUKTEN

  Innerligt tror jag att du värderar kvalitet framför kvantitet - att du vill ha ett konstverk. Därför kommer vi tillsammans skapa ett unikt porträtt och detta porträtt kommer presenteras som tidlösa printar som kommer påminna dig om skönheten i din berättelse varje dag.  Läs mer

  ...eller undangömd på en skiva i byrålådan. Den förtjänar att bli sedd och älskad dagligen, hängd i ditt hem med värdighet. Varför hänga någon annans berättelse på din vägg som ett konstverk när du kan hänga din egen?!


  Ditt porträtt kan få dig, dina vänner och familj att pausa, reflektera, återuppleva, skratta, gråta eller drömma under många år framöver, genom att vara ett berättande verk i ditt hem.


  För att verkligen hedra ditt speciella konstverk printas ditt porträtt för hand av noga utvalt professionella yrkesmän, som arkivbeständigt pigmenttryck på fabulöst högkvalitativt tjockt fotopapper. Det är dessa printar du mottager ifrån mig, fria för dig att rama in efter din egen smak och stil.


  Dessutom, när du har varit med om att skapa något som verkligen uttrycker dig kommer du troligtvis vilja dela med dig av din berättelse med de omkring dig. När bilden köpts som print webbanpassas den och görs tillgänglig online via Jenny Jacobsson Photography, fri för dig att dela på sociala media, utan extra kostnad.


  Se mer detaljer under PRISER.


  Stäng

  HUR DET GÅR TILL

  För att skapa ett unikt konstverk berättandes din specifika historia behöver varje samarbete vara en skräddarsydd upplevelse. Tillsammans kommer vi dyka in i din berättelse och genom 5 tydliga steg kommer vi ta oss framåt. Jag kommer använda mig av min expertis för att se till att du får en rolig, smidig och spännande upplevelse.  Läs mer

  ...finns det ändå ett riktigt bra sätt för oss att nå målet med att hänga din berättelse som ett porträtt på din vägg.

  Processen består av 5 steg:
  1 Bygga din berättelse och bildens koncept
  2 Förberedelser
  3 Fotografering
  4 Avancerat digitalt hantverk
  5 Visning och leverans

  För mer detaljerad information, ladda ner PDF-filen "5 steg till ditt unika konstverk".

  TA DEL AV DEN KREATIVA PROCESSEN
  Eftersom ett porträtt ska handla helt om dig är det till min stora förtjusning om du vill delta i den kreativa processen. Att skapa ditt konstverk kan vara ett fantastiskt samarbete. Det kan vara utforskande, tillfredsställande, terapeutiskt. Om du känner för det, är jag säker på att när du verkligen blir hörd och får möjligheten att ge dig hän i det kreativa utloppet, kommer du älska ditt porträtt ännu mer. Låt oss tillsammans se till att berättelsen, platsen, kläderna, rekvisitan och känslan förenas till att belysa vad som gör dig till dig.


  Om du istället känner dig lockad av att låta mig tolka din berättelse, och det känns spännande att få se dig själv genom mina ögon och mitt objektiv, kan jag gärna också ta full kontroll över din berättelse. Det hela bestäms av vad du känner dig nöjd och bekväm med.


  TID OCH PROCESS
  Jag är en stark anhängare av att stor konst inte kan stressas fram. Därför är jag hängiven till att ge din berättelse den tid den behöver för att växa och blomma ut. Det finns ingen stämpelklocka, ingen taxameter. Med min expertis i att skapa emotionella fantasifulla porträtt kommer vi röra oss smidigt framåt genom de 5 stegen.


  Jag dedikerar mig själv till att finna essensen, den där kraftfulla berättelsen, genom våra konversationer. Varje porträtt är en känslig och försiktigt hanterad process och vi kommer röra oss framåt tillsammans när vi båda känner att konceptet är helt rätt. Vi kommer prata igenom kläder och rekvisita och se till att de passar din berättelse som hand i handske. Vi kommer låta din berättelse skina genom att noggrant söka efter och finna rätt plats att fotografera på. Ingen opersonlig studio, utan DIN plats. Och när tiden är inne för att fotografera ditt porträtt, kommer vi sikta på att ha en otroligt rolig och exalterande dag!


  Mitt största mål är att se dig bli fascinerad, bli stärkt av erfarenheten, bli fylld av positivitet, kanske se på världen med nya ögon, vara stolt över dig själv och känna att du har varit del av att skapa konst.

   

  För att säkra din plats, boka din porträttjänst i god tid, helst 6 veckor innan du skulle vilja bli fotograferad. T.ex. om du drömmer om att bli fotograferad med körsbärsblommorna i mitten av april, boka före mars.


  Stäng

  PRISER

  Jag är en stark anhängare av att stor konst inte kan stressas fram. Därför vill jag ge din berättelse den tid den behöver för att växa och blomma ut. Det finns ingen stämpelklocka, ingen taxameter. Med min expertis i att skapa emotionella fantasifulla porträtt kommer vi röra oss framåt genom 5 tydliga steg för att se till att du får en rolig och smidig upplevelse. Och speciellt en spännande erfarenhet, precis vad historieberättande handlar om.

  Kontakta mig för detaljerad information om mina paket.

 • MIN BERÄTTELSE

  "Vid en ålder av 31 förändrade jag mitt liv helt. Jag slutade forska i människans begränsningar och började istället att skapa nya världar
  där allting är möjligt.

  Jag tog ett enormt och läskigt språng, och känner mig så lycklig över att nu arbeta med det jag verkligen och innerligt älskar, varje dag. Min stora passion och mitt mål är att, med mina bilder, få dig att känna att det omöjliga faktiskt kan hända. Att få dig att stanna till, och titta igen. Jag vill bjuda in dig till att komma med mig, in i min speciella version av historieberättande..."  Läs mer

  ... jag kommer så tydligt ihåg det. Det var en av de där tråkiga eftermiddagarna av tanklöst internetsurfande. Bild efter bild bara passerade utan att få mig att stanna och reflektera mer än en sekund. Plötsligt snubblade jag över den där bilden. Ett surrealistiskt och excentriskt fotografi, berättandes en historia djupare än vad jag någonsin trodde var möjligt med fotografi...  ... Jag föll pladask och det sög in mig totalt. Det var som att en ny värld hade öppnats upp och det fanns ingen återvändo. Jag spenderade timme efter timme den dagen, och den följande, och dagen efter det… bara utforskandes mer kring fotografi, lärde mig, fick idéer vad jag skulle vilja säga med en bild, tänkandes på möjligheter. Och sen bestämde jag mig för att gå ut och pröva min allra egna version… Och jag har inte slutat sedan dess.


  Och så hände det att vid en ålder av 31 förändrade jag mitt liv helt. Jag hade spenderat 10 år inom den akademiska världen, skaffat mig en Magisterexamen i neurobiologi och arbetat på ett DNA-analysföretag, när jag bestämde mig för att följa mitt hjärta och min passion istället. Ungefär två år efter den där speciella dagen, efter att ha spenderat varje ledig timme till att leva, andas och sluka kunskap om fotografi och Photoshop, lämnade jag min gamla karriär bakom mig och anammade en värld av bilder genom att gå Fotoskolan Göteborg. Nu ett par år senare arbetar jag med att skapa det jag älskar varje dag. Och jag har aldrig ångrat mig en sekund.


  Jag är en konceptuell fotograf och digital artist som specialiserar mig på porträtt, för hem, mode och kommersiellt bruk. Jag absolut älskar att skapa berättande, uttrycksfulla och emotionella bilder där folk känner att det omöjliga är möjligt. Jag är en bildkonstruktör, som minutiöst hanterar alla detaljer för att bilda min egna speciella version av realistisk surrealism. Som får betraktaren att stanna till, och titta igen.


  Eftersom mina bilder ofta står ut från mängden och tenderar att fascinera, får jag i uppdrag att föreläsa, göra kurser och workshops, och dessutom att göra videokurser för utbildningssiten Moderskeppet. Passionerad över att dela kunskap och inspiration är målet att inspirera andra bildmakare och lära ut kreativt bildberättande så väl som tekniker för konceptuellt fotografi och redigering. Se fullständig lista över mina föreläsningar, kurser och workshops på LinkedIn


  Jag är också tillgänglig för kommersiella uppdrag, och jobbar kontinuerligt med att skapa fine art fotografi. Besök gärna min kommersiella och fine art portfolio här.


  Jag bor i Göteborg på Sveriges vackra västkust. Jag växte upp på den svenska landsbygden där öppna landskap, skogar och natur alltid var närvarande och jag har alltid älskat magin hos den vilda naturen. Naturen är nu min speciella plats för att slappna av och få inspiration, så när du inte hittar mig bakom kameran hittar du mig ofta där! Jag älskar också fantastiska böcker och att bli förtrollad av film, speciellt tillsammans med min man och grafiska designern Andreas, min klippa och själsfrände. Som jag också har en alldeles otrolig dotter ihop med, vår älskade lilla Lily. Så att hitta på familjebus, gå på bio, skratta över kaffe nere på stan med familjen eller att hänga med mina fabulösa och nördiga vänner är sätt jag älskar att spendera min tid på. Och otroligt mycket, måste jag medge, handlar det om de där bilderna...


  Hemort

  Göteborg, men jag arbetar on location helt utan gränser


  Utställningar

  2017 ’Parallels’ - Group exhibition, SPEGLA | NP33, Norrköping

  2016 Selected works - Group exhibition, Gothia Towers | The Gallery, Göteborg

  2015 ’Parallel worlds’ - Solo exhibition, Gothia Towers | The Gallery, Göteborg

  2015 ’Forty Faces’ - Collection exhibition, Sandell Gallery, Göteborg

  2015 Selected works - Group exhibition, Wakakuu, Göteborg

  2015 ’Parallels' - Solo exhibition, AstraZeneca Art Association, Göteborg

  2014 Selection by Fotosidan - Group exhibition, Riksfotoutställningen (RIFO), Fotografiska, Stockholm

  2012 'The creators' - Group exhibition, Gothenburg Film Studios, Göteborg

  2011 'Monday Projects' - Group exhibition, Lalaland, Göteborg

  Awards

  Se lista på min blogg


  Publikationer

  Se lista på min blogg


  Utbildning (fotografi/konst)

  2013 Praktik. Assistent, redigerare och projektledare hos Cooper & Gorfer

  2011-2013 Yrkesfotograf. Fotoskolan Göteborg

  2012 Digital Bildbehandling. Högskolan i Jönköping

  2011 Fotografi - Digital Stillbild A & B. Mittuniversitetet

  2010 Digital Enhancement with Aaron Nace - Advanced class. Webinar series

  2010 Digitalfoto med gestaltande inriktning. Art College, Göteborg


  Stäng

 • Missa aldrig inspirerande fotografi, erbjudanden, eller kort och gott roliga saker.


  För att fira lanseringen av min nya porträttjänst, FÅ EN GUIDE FÖR TIPS OCH HJÄLP MED MONTERING OCH HÄNGNING AV FOTOKONST I DITT HEM (tillgänglig på både svenska och engelska)!

  *Nyhetsbreven är på engelska.

  KONTAKT

  Jag bor i Göteborg men arbetar on location helt utan gränser. Välkommen att kontakta mig om du vill ha detaljerad information om mina paket, boka ditt möte eller om du har några frågor.

  För att säkra din plats, boka din porträttjänst i god tid, helst 6 veckor innan du skulle vilja bli fotograferad. T.ex. om du drömmer om att bli fotograferad med körsbärsblommorna i mitten av april, boka före mars.

  mail@jennyjacobsson.com
  Läs mer om mig och vad jag har för mig på min BLOGG.

  Följ mig på: